Відгук на книгу "Путівник по Галактиці для космотуристів"

З часом, стає все важче і важче знаходити книгу, яка б змушувала і посміятись і задуматись. Але, "Путівник по Галактиці для космотуристів" - це саме така книга!
Британський комедійний письменник Дуглас Ноел Адамс написав цю книгу у далекому (хоч і не дуже) 1979 році. Хоча. ідея самої книги, а точніше її назви,  прийшла до нього ще у 1971 році. Спершу - задумка, далі - радіовистава, а вже кінцевий варіант ми можемо тримати у своїх руках просто зараз.
Не можу не підмітити, що мені дуже подобається, як видавництво"Богдан" підійшло до друку книги - вона маленька, влазить у будь-яку сумочку та й кишеню, з закладкою і у твердій обкладинці (фото додаю внизу). Немов справжній путівник. 
Що ж щодо змісту цієї книги? Скажу коротко - вона неймовірна. Сухі слова "гумористична фантастика" і на 50 відсотків не описують весь той вихор емоцій, які захоплювали мене як читача. Чого вартий лиш тонкий британський гумор: "Імперія процвітала, бо її підданці багатіли, а багатства ніхто не соромився, бо що природне - то не гріх.", "єдиною турботою Президента є не володіти владою, а відвертати від неї увагу інших". 
Герої -прості, довершені та незабутні. Чого вартий лиш робот Марвін з його депресією? А  вогони, дентразі, жителі планети Маґратеї? Без паніки! Ви спокійно розберетесь з кожною новою планетою, расою, країною і іншим, а допоможе нам "Путівник", який чудовий для розуміння простими двоногими вуглецевими біоформами, що походять від приматів, якими ми власне, і являємось. Самі слова "Без паніки" - це таке собі гасло "Путівника", те. що написано на обкладинці. Воно закликає читача не панікувати зарання - адже книга може допомогти абсолютно будь з чим. Навіть про рушник там досить великий і корисний об'єм інформації. До речі. шанувальники цього твору відзначають День рушника - 25 травня. 
Окрім гумору можна побачити і багато чого іншого. Звісно, що Дуглас Адамс описував проблеми свого часу, але вони, на жаль лишились. І у героях можна впізнати легко наших сучасників. а у подіях - нашу буденність. Тому ця книга лишається актуальною і зараз. І я точно рекомендую її до прочитання, а собі рекомендую купити наступні частини цієї серії😉

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Відгук на книгу "Полліанна"

Відгук на книгу "Як я руйнувала імперію"